Kuinka tarkistaa brändätty paperikuppi graafinen suunnittelu?

Vaiheittainen opas siitä, miten tarkistat mukautetun painetun paperikupin graafisen suunnittelun, värit ja vedoksen.

1. Teknisten seikkojen tarkistaminen

Käy läpi kaikki ohjeistukset kyseisen merkkituotemallin kaikilla sivuilla.

Yleensä nämä näyttävät alla olevan kaltaisilta (esimerkki). Tarkista jokainen niistä vaihe vaiheelta.

 • Valmista yksi avoin, muokattava .pdf-vektoritiedosto, jossa kuvitus on yhdellä erillisellä tasolla.
 • Kaikki olennainen grafiikka on sijoitettava “turvalliselle alueelle”.
 • Graafisen suunnittelun taustan on täytettävä koko “tulostusalue”.
 • Taivuta logoa ja tekstejä ohjeen ruudukon mukaisesti, muuten suorat tekstit näyttävät kupissa ylöspäin taivutetuilta.
 • Kaikkien graafisessa suunnittelussa käytettävien grafiikoiden on oltava vähintään 300 dpi:n laatuisia.
 • Sijoita kaikki grafiikat tiedostoon, älä linkitä niitä.
 • Muunna kaikki fontit käyriksi.
 • Älä käytä ohuempia kuin 1 pt:n viivoja. koska ne saattavat poiketa näytön ulkonäöstä.
 • Ole varovainen pienen, alle 6 pt:n tekstin kanssa. sekä pienet symbolit kuten ©, ™, ® jne., koska ne eivät välttämättä ole luettavissa.
 • Yhtenäisvärisellä pohjalla käytettävän syvän mustan värin värinä on C30 M30 Y30 K100.
 • Huomaa, että pienet erot (enintään 20 %) värien välillä voivat olla tuskin näkyvissä lopullisessa tulosteessa.
 • Käytä vain CMYK-värejä. Muiden tilojen, kuten Pantonen, RAL:n jne. värit muunnetaan automaattisesti CMYK:ksi, eikä muunnoksen tuloksista voida tehdä valitusta.
 • Ota huomioon, että erilaiset kuviot ja vaakasuorat linjat, jotka kulkevat kupin ympärillä, eivät välttämättä liity toisiinsa kupin pystysuorassa saumassa. Pystysuuntaiset siirtymät voivat olla jopa muutamia millimetrejä.
 • Käytetyn paperin eroista johtuen kupin ulkokerroksen valkoinen väri ja lämpötila voivat poiketa sisäkerroksesta, kääreestä ja sinetöinnistä.
Brändättyjen ekologisten paperikuppien, jäätelökuppien, annossokerin graafinen suunnittelu räätälöitynä yksilöllisesti painetulla logolla: rainbowcups räätälöity paperikuppien graafinen suunnittelu.

2. Värien tarkistaminen

Väritiede on monimutkainen asia

Värien arviointi on hyvin hankala aihe, sillä se riippuu seuraavista tekijöistä: miten havaitsemme värit mielessämme (se käsittelee niitä naapuriväreistä ja kuvioista riippuen), iästämme (vanhemmat ihmiset näkevät värit yleensä lämpimämmin), siitä, kuinka monta värireseptorityyppiä meillä on silmissämme (yleensä kaikilla on kolme, mutta joillakin ihmisillä on neljä tai kaksi). Kun kyseessä on painettu vedos, se riippuu painotekniikasta, painatusalustasta (paperityyppi tai läpinäkyvä muovi) ja valonlähteestä (koska näemme tulosteesta heijastuvan valon). Läpinäkyvien muovimukien tapauksessa tämäkin on monimutkaista, sillä painoväri riippuu sen alla olevasta väristä (kuten valkoisesta taustasta, joka on lisätty paremman heijastuskyvyn vuoksi) tai kuppiin kaadetun juoman väristä. Kun värejä arvioidaan tietokoneiden avulla, tilanne on vielä hankalampi, sillä 99 prosenttia tietokoneiden näytöistä ei pysty näkemään painovärejä (ne ovat väriavaruuden ulkopuolella). Painotekniikka on myös hyvin tärkeä asia, sillä CMYK:ssa määritellyt värit eivät ole lopullisia vaan ainoastaan sekoitettavien musteiden suhteet. Tämän lisäksi on olemassa paino- ja tuotantotoleransseja, joten lopputuotteen värit voivat poiketa +/-15 % suunnitteluarvoista.

Kannattaa todella lukea Wikipediasta väriavaruutta, värejä ja värinäköä yleisesti koskevia perusasioita.

Täydellisessä maailmassa kaiken pitäisi olla kalibroitua, mutta todellisuudessa etätyöskentely asiakkaan kanssa on todella vaikeaa ja usein jopa mahdotonta, koska se ylittää itse tuotteen hinnan. Vaikka asiakas hyväksyisikin graafisen suunnittelun, lopputuotteen valmistuessa saatat joutua väreihin perustuvan vaatimuksen kohteeksi, koska asiakas on saattanut arvioida värit alun perin hyvin väärin.

Värien oikoluku

Seuraavassa luetellaan joitakin rajoituksia, jotka liittyvät erityyppisiin todentamistekniikoihin.

 

 • SPR-kalibroidun vedoksen (kalibroidun vedoksen) osalta saattaa esiintyä väripoikkeamia, jotka johtuvat painotekniikan ja käytetyn alustan (paperityyppi) eroista sekä arvioinnissa käytetystä valaistuksesta. Luonnollista päivänvaloa tai kalibroitua valonlähdettä on käytettävä, sillä muutoin värien arviointi keinovalossa voi johtaa virheisiin, esimerkiksi ruskea voi näyttää violetilta. Jotkin paperit heijastavat valoa eri tavalla kuin toiset, ja samoin jotkin paperit imevät musteisiin paljon enemmän kuin toiset, mikä vaikuttaa myös väreihin. Kalibrointi auttaa lieventämään joitakin näistä ongelmista, mutta se ei ole täydellinen. Kun sinulla on suuri tilaus ja asiakas on herkkä yritysväreilleen, tämä on paras tapa arvioida värejä.

 

 • Jos kyseessä on painettu vedos (kalibroimaton tuloste), väripoikkeamia voi esiintyä, jotka johtuvat painotekniikan ja käytetyn alustan (paperityypin) eroista sekä kalibroimattoman toimistotulostimen tai verkkopainon värintoistosta. Tämän lisäksi on lisättävä kaikki se, mitä aiemmin sanottiin valosta ja paperista. Älä odota saavasi sitä, mitä näet.

 

 • Jos kyseessä on digitaalinen vedos (kalibroitu tietokonenäyttö ), värit ovat erilaisia, koska näyttösi värintoisto on erilainen (emissiivinen vs. heijastava), graafisen suunnitteluohjelmiston asetukset eivät useinkaan ole oikein määritetty tai kalibrointi ei ole ajan tasalla. Näytöt käyttävät myös emittoivaa valonlähdettä, kun tuloste on heijastava. CMYK-väriavaruuden kattavien tietokonenäyttöjen on katettava 99 % AdobeRGB- tai DCI-P3-väriavaruudesta. Näihin näyttöihin viitataan nimellä wide gamut, ja monilla myyjillä on niille muita markkinointinimiä, kuten dreamcolour tai muita. Älä kuitenkaan odota saavasi juuri sitä, mitä näet.

 

 • Kun kyseessä on digitaalinen “proof” (tavallinen tietokonenäyttö ), värit ovat erilaiset, mikä johtuu monitorisi erilaisesta värintoistosta ja rajallisesta väriavaruudesta, jota ne voivat toistaa. Lisäksi niistä puuttuu näytön ja ohjelmiston kalibrointi. Näytöt käyttävät myös emittoivaa valonlähdettä, kun tuloste on heijastava. Tulostusvärejä on mahdotonta näyttää sRGB-monitoreissa, koska niiden väriavaruus on vain pienempi. Tällaisen asetelman käyttäminen värien arviointiin on kaikkein huonoin ajatus, älä yksinkertaisesti odota saavasi sitä, mitä näet.

Kaikkien vedosten päätarkoitus on graafisen suunnittelun, elementtien jakautumisen, koon ja tekstien oikeellisuuden yleinen arviointi, mutta ne eivät koskaan vastaa 100-prosenttisesti lopullista painosta, varsinkaan värien osalta.

Varmista siis, että asiakkaasi ymmärtää kaiken tämän, eikä hänen selittämisessään ole tehty oikoteitä. Muussa tapauksessa saatat joutua asiakasvaateen kohteeksi.

Vastauksena kysymykseen, voimmeko tehdä vain pienen koeajon, vain muutaman kappaleen merkkituotettanne värien arvioimiseksi? Se on kyllä ja ei.

Koska tuotantomme on järjestetty, se maksaisi sinulle saman verran kuin MOQ (minimitilausmäärä), joten usein se on sama kuin 1000 räätälöidyn paperimukin tilaaminen, joten emme yksinkertaisesti tee sitä erikseen. Huomaa myös, että painotekniikkamme muuttuvat, joten kun tilaat 1000 kuppia ja 100.000 kuppia, käytämme eri tekniikkaa, mikä saattaa vaikuttaa myös väreihin. Mutta on toinenkin tapa tarkistaa, miltä kuvio näyttää kupissa – katso edellä (sakset ja teippi).

Pelkäätkö, että painetut värit toimivat haluamallasi tavalla?

Tilaa näytetuloste (SPR) – painettu vedos, joka on kalibroitu digitaalinen tuloste, joka simuloi lopputuotteen värejä, ja katso sitä omalla paikallasi eri valaistusolosuhteissa. Huomaa kuitenkin, että pienet poikkeamat väreissä ovat edelleen mahdollisia erilaisen paperin ja painotekniikan käytön vuoksi, mutta se on kuitenkin paljon parempi menetelmä värien arvioimiseksi kuin värin katsominen kalibroimattomasta tietokoneen näytöstä, jossa on rajoitettu sRGB-väriavaruus.

Brändättyjen ekologisten paperimukien, jäätelömukien, annossokerin graafinen suunnittelu, joka on räätälöity yksilöllisesti painetulla logolla: SPR-näyte_tuloste

3. Sijoituksen ja koon tarkistaminen

Mietitkö, miltä valitsemasi mittatilaustyönä painettu tuote näyttää?

Tilaa tuotevisualisointipalvelu (VIS ), ja me valmistelemme sen valmiiden graafisten suunnitelmien pohjalta, jotka sinä toimitat meille. Se on 3D-mallin 2D-renderöinti, jossa on grafiikkasi.

Brändättyjen ekologisten paperikuppien, jäätelökuppien, annossokerin graafinen suunnittelu räätälöitynä yksilöllisesti painetulla logolla: rainbowcups räätälöity paperikuppien graafinen suunnittelu.
Brändättyjen ekologisten paperimukien, jäätelömukien, annossokerin graafinen suunnittelu, joka on räätälöity yksilöllisesti painetulla logolla: KPI-200TW (10) Thermal Double Wall (TW) kahvipaperimuki, jossa on yksilöllinen painatus 200-250 ml, 8 oz (VIS2).

Brändätty paperikuppi graafinen suunnittelu rainbowcups’ mallilla

Visualisointi (3D-renderöinti)

Lopputuote (todellinen kuva)

Muita esimerkkejä mukautetuista painetuista paperimukien visualisoinneista (VIS):

Brändättyjen ekologisten paperimukien, jäätelömukien, annossokerin graafinen suunnittelu yksilöllisesti painetulla logolla varustettuna: paperikupin graafisen suunnittelun visualisointi (66)
Brändättyjen ekologisten paperimukien, jäätelömukien, annossokerin graafinen suunnittelu yksilöllisesti painetulla logolla varustettuna: paperikupin graafisen suunnittelun visualisointi (40)
Brändättyjen ekologisten paperimukien, jäätelömukien, annossokerin graafinen suunnittelu yksilöllisesti painetulla logolla: paperikupin graafinen suunnittelu (45)
Brändättyjen ekologisten paperimukien, jäätelömukien, annossokerin graafinen suunnittelu yksilöllisesti painetulla logolla varustettuna: paperikupin graafisen suunnittelun visualisointi (51)
Brändättyjen ekologisten paperimukien, jäätelömukien, annossokerin graafinen suunnittelu yksilöllisesti painetulla logolla varustettuna: paperikupin graafisen suunnittelun visualisointi (10)

4. Paras tapa yleisesti tarkistaa brändätty paperikupin graafinen suunnittelu

Ota teippi ja sakset käteesi!

Tilaa yksinkertaisesti SPR (kalibroitu näytetuloste) tai vaihtoehtoisesti tulosta ilman skaalausta graafinen malli sateenkaarikuppimallista mittakaavassa 1:1 (mutta et pysty arvioimaan värejä kunnolla). Leikkaa se saksilla leikkausviivaa pitkin ja teippaa sivut yhteen, jotta muodostuu kuppi ilman pohjaa. Laita olemassa olevaan valkoiseen kuppiin tai muuhun paperikuppinäytteeseen.

Ota huomioon, että erilaiset kuviot ja vaakasuorat linjat, jotka kulkevat kupin ympäri, eivät välttämättä yhdisty yhteen paperikupin pystysuorassa saumassa. Pystysuuntaiset siirtymät voivat olla jopa muutaman millimetrin suuruisia, mikä johtaa ennakoidusta poikkeavaan lopputulokseen (ks. viereinen esimerkki, joka on ompelu, mutta idea on sama).

Tarkista sitten, että kaikki tekstit ja logot ovat oikean kokoisia ja oikeissa paikoissa ja että ne on taivutettu oikealla tavalla. Tarkista, että tekstit ja logot näkyvät selvästi eivätkä ole vääristyneet (tai että niitä on vääristetty oikein). Esimerkiksi paperikupin geometrian vuoksi (se on ylösalaisin käännetty leikattu kartio), jos haluat logon tai tekstin olevan suorassa kupissa, se on taivutettava mallissa keltaiseen ruudukkoon. Jättämällä suoran viivan tai tekstin muotoiluun se mielletään käyräksi.

Ota huomioon, että käytetyn paperin eroista johtuen kupin ulkokerroksen valkoinen väri ja värilämpötila voivat poiketa sisäkerroksesta, kääreestä ja sinetöinnistä.

Tarkista kaikki päivänvalon alla ja varmista, että olet 100-prosenttisesti tyytyväinen lopputulokseen ja että olet tietoinen mahdollisista poikkeavuuksista, jotka liittyvät sijoitteluun, vääristymiin ja väreihin. Tarkista kaikki tekstit ja graafiset elementit kahdesti, sillä me tulostamme juuri sen, mitä näet.

Varmista, että teet kaiken tämän ennen graafisen suunnittelun lopullista hyväksymistä, sillä sen jälkeen, kun se on tuotannossa, on jo liian myöhäistä.

Varmista, että asiakkaasi on hyvin perehtynyt edellä mainittuun asiaan ja ymmärtää kaikki nämä asiat ja vivahteet, että hänellä on realistiset odotukset ja että hän on tarkistanut graafisen suunnittelun asianmukaisella tavalla, muuten voit joutua todellisiin vaikeuksiin.

Jatka lukemista tästä lopullisesta asiantuntijaoppaasta: Miten valita, tilata ja suunnitella mukautettuja painettuja paperikuppeja?